Welkom op de site van Stichting Groengroep Limos.

Zaterdag 24 juni 2017, van 11:00u - 13:00u

is de eerstvolgende werkochtend. Voor verdere gegevens zie 'Agenda'.

*******************************************************************

Flyer_Dag_van_het_Park_2017.jpg20170528_Dag_van_het_Park_gevonden_voorwerpen_k.jpg

Gevonden voorwerpen

28 mei 2017: Dag van het Park

Zondagmiddag 28 mei is het weer de jaarlijkse Dag van het Park. 's Middags zijn er naast de plantenmarkt weer allerlei activiteiten in het Limosparkje. Zet dit alvast in uw agenda!!

*******************************************************************

De vrijwilligersgroep met de uilenkast

De vrijwilligers van de Groengroep Limos wensen u een groen en gezond 2017!

****************************************************

Zaterdag 7 januari 2017, om 11:00u.

Bijzondere activiteit: Ophangen van een bosuilenkast in het park. Er is koffie en iets lekkers.

20160107_bosuilen.jpgDe Bosuil in het kort:20160107_bosuilenkast.jpg

De Bosuil of Strix aluco van snavel tot staartpunt plm. 38 centimeter. Opvallend is zijn ronde kop (zonder oorpluimpjes) met de grote donkere ogen. Dicht tegen een boomstam aangedrukt is de Bosuil net als andere uilensoorten voor een ongeoefend oog haast niet waar te nemen. Hij bewoont het liefst de wat oudere en (loof)bosrijke gebieden, het liefst zo gevarieerd mogelijk. Ook is het een uilensoort die nogal eens in diverse parken en grotere tuinen kan voorkomen.

Omdat het jammer genoeg nogal eens beleid is om oude en rottende bomen te kappen verdwijnen veel traditionele nestplaatsen voor deze vogel, maar hier kan middels speciale nestkasten dan vaak toch weer voor een alternatief worden gezorgd.

****************************************************

April 2016 aanplant bomen en struiken.

In april zijn op een paar plantdagen speciale meidoorns, gelderse rozen, egelantier hondsrozen, inheemse vogelkers, berberissen en wegedoorns geplant. Verder nog twee bomen een linde en een haagbeuk. De linde is de Wietlinde genoemd, ter herinnering aan Wiet Fliervoet, die jarenlang bestuurslid van de Groengroep Limos geweest is en afgelopen herfst overleed. Onder de rubriek 'foto's' vindt u een aantal foto's van deze activiteit.

Op vrijdag 8 januari 2016 zijn de vleermuizen die op dat moment in de bunkers overwinterden, geteld.

De telgegevens van 8 januari: In de bunkers van het parkje zaten 7 grootoorvleermuizen en 1 franjestaart.
In de andere bunkers op het terrein zaten 12 grootoorvleermuizen.
In totaal dus 20 vleermuizen! Een mooi resultaat.

*************************************************

compilatie_01kl.jpg

Hierboven enkele beelden van de Dag van het Park 2015

**********************************************************************************************************************************************

Bezoek B&W aan het park

Dinsdagmiddag 21 april 2015 kwam het college van B&W tijdens hun werkbzoek aan Hengstdal ook in het Limospark. Voor meer beeldmateriaal zie de rubriek 'Foto's'.

21-4-2015 bezoek B&W.jpg

Vrijdag 2 januari 2015 is de jaarlijkse vleermuizentelling in de bunkers van het park gehouden.

Vrijdag 2 jan. was  de jaarlijkse telling van overwinterende vleermuizen in de schuilkelders van het Limospark. Warm en droog najaar. En tot nu toe slechts een paar winterse dagen eind december  gehad.

Het verslag:

Bunker A: Grootoor 1x en Franjestaart 1x
Bunker B: niets gevonden
Bunker C: niets gevonden
Bunker D: niets gevonden
Bunker E: Grootoorvleermuis 4x

Resultaat is minder dan gehoopt.  Het binnenklimaat van de bunkers moet goed vochtig gehouden worden!! Dit was niet in orde. Op onze actielijst plaatsen!

Ineke van Middelkoop

22 maart 2014: Buurtbattle

Op zaterdag 22 maart 2014 hebben kinderen uit Nijmegen-Oost meegedaan aan de actie van de 'buurtbattle'. In overleg met de Groengroep Limos en met de DAR hebben ze opgeruimd in het Limosparkje. Op de eerste foto de ploeg, op de tweede foto de harde werkers met hun opbrengst! Kortom een goed initiatief.

22 mrt 2014 de ploeg van de buurtbattle

22 mrt 2014 buurtbattle: de opbrengst

***********************************************************************

Jeugdige hulp tijdens de werkochtend op 25 januari.

Jeugdige hulp op de werkochtend van 25 januari.

******************************************************************************

Donderdag 2 januari 2014 is de jaarlijkse vleermuizentelling in de bunkers van het park gehouden.

Telling 2013-2014

Donderdag 2 januari was de jaarlijkse telling van overwinterende vleermuizen in de schuilkelders van het Limospark. De temperaturen zijn tot op vandaag bijna lenteachtig te noemen. Het is niet ondenkbaar dat er nog gevlogen wordt en dat we niet alles juist kunnen tellen. Bij echt winterweer opnieuw tellen is een optie.

Het resultaat:

Bunker A: Grootoren 2x. Instortingsgevaar deuropening door wortelstelsel. Is al iets aan gedaan.
Bunker B: Franjestaart 2x
Bunker C: Grootoorvleermuizen 1x. Franjestaart 2x
Bunker D: niets gevonden
Bunker E: Grootoorvleermuis 2x

Resultaat is wat minder dan gehoopt. Maar zoals eerder vermeld kunnen de weersomstansdigheden hierin ook een rol spelen. Het binnenklimaat van de bunkers moet goed vochtig gehouden worden!! Op onze actielijst plaatsen!

Ineke van Middelkoop

*****************************************************************************

Als u het leuk vindt om verschillende dieren in het wild met de webcam te volgen, dan kunt u op onderstaande link klikken: